Gazdaság

Emelkedést várnak a szakértők a héten

Portfolio
Az arany árfolyama kismértékű emelkedést mutat, jelenleg a 600 dollár feletti szinteken tartózkodnak a jegyzések. Az elmúlt napokban tapasztalt emelkedésben az olaj árának erősödése játszotta a főszerepet, aminek köszönhetően spekulációs vételek érkeztek a nemesfémek piacára. A szakértők többsége szerint az arany árfolyamának emelkedése a korábbi hetekben elszenvedett 13 százalék körüli gyengülés technikai korrekciójának felelnek meg, még nem beszélhetünk egyértelműen a negatív trend fordulásáról.
A nemesfém árfolyamának alakulásában az olajpiaci trendek meghatározó jelentőséggel bírnak. A fekete arany árfolyama az elmúlt héten felfele vette az irányt a 2006-os év eleje óta nem látott lokális minimumszintekről. A befektetők arra spekulálnak, hogy a jelenlegi olajárak mellett az OPEC, mely a világkitermelés harmadát adja, csökkenteni fogja kitermelési kvótáját. Pénteken Venezuela és Nigéria egyaránt nyersolaj kitermelésük csökkentését jelentették be, ami miatt az olaj ára tovább emelkedhet.
A brent árfolyamának alakulása


brent-1m

Energia - alapanyag melléklet

A legnagyobb alapok a nyersanyagpiaci befektetéseiket együtt kezelik köszönhetően azon indexeknek, melyekben nemesfémek, fémek, olajfajták és egyéb nyersanyagok is képviseltetik magukat. Az indexek esése miatt a befektetők zárják pozícióikat, aminek hatására a nemesfém piacok is lefelé veszik az irányt. Ezek mellett a befektetők úgy gondolják, hogy az olaj árának emelkedése az inflációs nyomás erősödését okozhatja, ami ellen az arany és egyéb más nemesfémek védelmet biztosíthatnak.

A Bloomberg által megkérdezett 31 szakértő közül 22-en, azaz 71%-uk szerint az arany árfolyama emelkedni fog a héten, míg 2 ember mondta, hogy lefele veszi az irányt a nemesfém árfolyama, és heten stagnálásra számítanak.
Az arany árfolyamának alakulása


xau

Energia - alapanyag melléklet
forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavírus coronavirus virus