Előfizetői tartalom

Pluszban az olaj, megegyeztek az OPEC országok

Portfolio
A negatív irányú nyitás ellenére mostanra ledolgozta hátrányát a Brent típusú kőolaj spot árfolyama, mely jelenleg enyhe pluszban, 56 dollárnál tartózkodik. A mai napon megegyezés született az OPEC országok között, akiknek nem kell (sok esetben eddig is kibújtak alóla) összehangolt magatartást tanusítani a kitermelésük tekintetében, önkéntesen csökkenthetik kitermelési kvótájukat.

Kapcsolódó cikkünk2006.10.04 07:45 Mi jöhet még? - 4%-ot esett az olaj árfolyama, tört a 60 dolláros szintA kuwaiti olajipari miniszter a Reuters szerint azt nyilatkozta, hogy a 60 dollár körüli olajárak (NYMEX-en jegyzett novemberi határidős árak) még megfelelőek az OPEC országok számára, melyek a világ olajkitermelésének harmadát adják. Hozzátette, hogy az 50 dolláros...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés