Előfizetői tartalom

1,000 dolláros aranyárprognózisok a nagy visszaesést követően

Portfolio
Közel 5%-os emelkedéssel zárta az elmúlt hetet az arany árfolyama, melynek uniciáját jelenleg 625 dolláron jegyzik. Az arany árfolyama májusban több mint negyedszázados lokális csúcsra emelkedett, amit jelentős, 26%-os visszaesés követett. Az elemzők ennek ellenére optimisták - írja Myra Saefong, a marketwatch.com munkatársa, és tartják korábbi álláspontjukat, miszerint a nemesfém árfolyama eléri az 1,000 dolláros szintet legkorábban 2007-ben, legkésőbb 2009 elején.

Az arany árfolyama május 12-én 730 dolláros lokális csúcsra emelkedett, és a szakértők közül sokan 1,000 és voltak akik 2,000 dolláros prognózisokkal álltak elő. Azóta a világgazdaság lassulásának jelei már érezhetővé váltak és emiatt a nyersanyagok iránti kereslet növekedésére vonatkozó prognózisok mérsőklődni kezdtek, nyilatkozta Steven Jon Kaplan, a TrueContrarian.com...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés