Előfizetői tartalom

Elátkozott EU-támogatások - mit ér a könnyen jött pénz?

Portfolio
A politika szemlátomást igen nagy reményeket fűz az uniós támogatások gazdasági hatásaihoz. Modernizáció, felzárkózás - hallatszanak a jól ismert szlogenek, eközben azonban egyre többen intenek vérmérsékletre. A szakértők egy része a nem túl biztató nemzetközi példákra hívja fel a figyelmet, és a vérmes várakozásoknál visszafogottabb növekedési hatásokat is csak felelős gazdaságpolitika mellett látják elérhetőnek. Mi az oka a hirtelen jött pesszimizmusnak? Az alábbiakban néhány plasztikus véleményt foglalunk össze.

Amikor a sok pénz nem áldás. Az egyik legszellemesebb figyelmeztetést Váradi Balázs ejtette meg, amikor feltette a kérdést: Javít-e az ember hosszú távú anyagi helyzetén, ha megkeresetlen pénzhez jut? E szempontból a - kitermelés áránál nagyságrenddel drágábban eladható - nyersanyagok és az EU-támogatások kétségtelenül erős hasonlóságot is mutatnak, így érdemes lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés