Előfizetői tartalom

Régen vártunk erre: élénkülőben a munkaerőpiac!

Portfolio
A december-februári időszakban 7.4 százalékos volt az átlagos munkanélküliség Magyarországon, ami az egy hónappal korábbi háromhavi peridusnál 0.1 százalékponttal alacsonyabb, az egy évvel korábbi szinthez képest pedig 0.4 százalékpontos a csökkenés. A munkaerőpiac élénkülésére - ahogy már korábban felhívtuk rá a figyelmet - több részadat utalt az elmúlt hónapokban, az utolsó adatok azonban a korábbinál egyértelműbben jelzik az erősödő konjunktúrát.

A 2006. december-2007. februári időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 926 ezer, a munkanélkülieké 313 ezer fő volt, ami 7.4%-os munkanélküliségi rátát jelentett - áll a Központi Statisztikai Hivatal friss közleményében.A 2006. december-2007. februári időszakban átlagosan a 15-64 éves népesség 61.9%-a, a munkavállalási korúaknak pedig 65%-a jelent meg a munkaerőpiacon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés