Előfizetői tartalom

Felminősítette Lengyelországot az S&P - miért? (2.)

Portfolio
Egy fokozattal az eddigi "BBB+"-ról "A-"-ra módosította fel Lengyelország hosszú lejáratú devizaadósságának besorolását A Standard and Poor’s, míg a zloty-ban denominált rövid és hosszú lejáratú adósság besorolása szintén egy fokozattal "A-"-ról "A"-ra változott. Az új besorolások kilátása stabil. A döntést az S&P az erős és kiegyensúlyozott lengyel gazdasági növekedési kilátásokkal indokolta, melyeket a romló politikai környezet sem árnyékolt be.

A percekkel ezelőtti hírre a zloty azonnali reakcióként mintegy 0.4%-ot erősödött az euróval szemben, mely a forintot is magával húzta 248.20-248.50 körülről 247.60-247.90-ig. A lengyel tőzsdeindex fél százalékos pluszban jár jelenleg.Kapcsolódó cikkünk2007.03.29 14:521% feletti lengyel emelkedés a felminősítés hatásáraAz S&P szerint a lengyel hitelminősítéseket támogatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés