Előfizetői tartalom

Nekiment a monetáris tanácsnak Simor! - Gyurcsány támogatja (3.)

Portfolio
"Az a célunk, hogy a monetáris politika a mainál hatékonyabb és függetlenebb legyen", és "az az érdekünk, hogy a jegybank és benne a monetáris tanács működése az eddiginél jobban segíthesse a célok elérését" - hangsúlyozta a PM-MNB euró-bevezetési témakörrel foglalkozó mai konferencián Gyurcsány Ferenc. Ezzel konkrétan a jegybanktörvény módosításának támogatására utalt. Simor András majd a konferencia végén szólal fel, de beszédét nyilvánosságra hozta, melyben többek között azt javasolja, hogy "teremtsünk lehetőséget a Monetáris Tanácsban a külső és belső tagok kiegyensúlyozottabb, a nemzetközi gyakorlathoz jobban igazodó arányának kialakítására, és a jegybanki alaptevékenységek megfelelő képviseletére a döntéshozatalban."

Simor elképzelése + vélemény. Egy másik szövegösszefüggésben Simor kijelenti: "Azt gondolom, hogy hosszabb távon szükséges a Monetáris Tanács létszámának csökkentése". "Egy nem föderális rendszerű, Magyarország méretű országban 5-7 fős Monetáris Tanács tekinthető optimálisnak". A testület hatékony és kiszámítható működése szempontjából fontos szempont a folytonosság....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés