Előfizetői tartalom

Merre tovább olajár?

Portfolio
A Brent és WTI határidős árfolyam alakulásában eltérő tényezők játszottak szerepet az elmúlt időszakban, melynek hatására az árfolyam különbözet (Brent javára) kiszélesedése soha nem látott szinteket ért el. A Calyon elemzői az olajpiaci fundamentumokat továbbra is pozitívan értékelik és mérsékelten optimistábbak az olajárak következő negyedévi teljesítményét illetően, mint egy hónappal ezelőtt. Úgy vélik, hogy a Brent-WTI határidős árfolyam különbözet a jelenlegi szinteken maradhat.

Soha nem látott csúcson a Brent-WTI különbözet. A WTI elmúlt időszakban mutatott gyengélkedése a Brenttel szemben (határidős WTI-ICE Brent árfolyam különbözet április 11-én soha nem látott 5.83 dolláros csúcsot ért el) speciális helyi tényezőknek volt betudható, többek között a piaci túlkínálat hatására emelkedő közép-amerikai nyersolajkészleteknek.A WTI gyengeségének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés