Előfizetői tartalom

Amit leginkább vártunk a héten - USA-előzetes

Portfolio
Ma délután érkezik a jelentés, melyet a piac a héten leginkább várt. Az amerikai munkaügyi minisztérium fél háromkor teszi közzé április munkaerő-piaci számait, melyből a legpontosabb pillanatképet lehet nyerni a gazdaság állapotáról elemzők szerint. A piac rendkívül szoros figyelemmel követi a statisztikát, a publikálásig kivárás, pozicionálás valószínű, azt követően hevesebb reakció is elképzelhető.

A tavalyi év második felétől többször is megállapítottuk, a gazdasági lassulása ellenére a munkaerőpiacra mintha nem hatna a gravitáció. Sőt az elmúlt pár hónapban még lendületes javulást is láthattunk, aminek köszönhetően a munkanélküliségi ráta márciusra 4.4 százalékra, hat éves mélypontra zuhant. A feszes munkaerőpiac nagy mértékben járul hozzá ahhoz, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés