Előfizetői tartalom

Eddig titkos adatokat tett közzé a GKM - miért marad el a júliusi gázárcsökkentés is?

Portfolio
Nyilvánosságra hozott tegnap egy olyan adatsort a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM), amelyet eddig titok övezett. Az adatsor alapján jól látszik, hogy az elmúlt években a lakossági gázárak változtatása erősen függött a politikai akarattól, a választások közeledtétől. Éppen ez az oka annak, hogy miért maradt el 2007. áprilisában és miért fog júliusban is elmaradni az enyhe lakossági gázárcsökkentés.

A Népszabadság arra hívja fel a figyelmet, hogy a GKM minden eddiginél alaposabb magyarázatot tett közzé a negyedéves gázárfelülvizsgálati döntés hátteréről, és nyilvánosságra hozott egy olyan adatsort is, ami eddig titkos volt. Ez a gáz importárának alakulását mutatja m3-enként, azaz azt, hogy mennyit fizetett a nagykereskedő (E.ON Földgáz Trade Zrt.) az orosz Gazpromnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés