Előfizetői tartalom

Nem több százezer, csak néhány ezer adóbevallás hiányzik

Portfolio
Nem igazak azok a sajtóhírek, amelyek szerint több százezer adóköteles mulasztotta el megküldeni szja-bevallását az adóhivatalnak; csupán pár ezren nem adták be a dokumentumot - mondta az InfoRádiónak az APEH ügyfélkapcsolati és tájékoztatási Főosztályának vezetője. Kovács Ferenc hozzátette idén 4.5 millió személyi jövedelemadó bevallás érkezett az adóhivatalhoz, melynek nyomán a visszaigénylések elérték a 85 milliárd forintot, a késedelmes visszautalás miatt pedig 5 millió forint késedelmi kamatot fizetett eddig az adóhivatal.

Kapcsolódó cikkünk2007.06.19 07:59Tömegesen feledkeztek meg az emberek az szja-bevallásról?Azok, akik késve küldik meg a bevallást, maximum százezer forintos mulasztási bírságra számíthatnak, ez alól azonban vannak kivételek. Ha az adózó azért nem tudta kitölteni a papírokat, mert például kórházban volt, igazolási kérelmet kell csatolnia bevallásához - jegyezte meg Kovács...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái