Előfizetői tartalom

Csökkenhetnek-e tovább a kamatok hétfőn?

Egy hónappal ezelőtt, némi kommunikációs és taktikai döcögés után kijelölte a kamatcsökkentés útját a monetáris tanács. A júliusi kamatdöntéshez kapcsolódó közlemény és nyilatkozatok után a piac számára egyértelműnek tűnt: augusztusban borítékolható az inflációs jelentés által megtámogatott kamatcsökkentés, és az év hátralévő részében - az óvatosságot hangsúlyozva - nagyjából minden második ülésen lazíthat a testület. Ám nem sokkal később a papírformát felborította a világpiaci zűrzavar. Vagy mégsem?

Szedjük össze, milyen érvek szólnak a kamatcsökkentés lehetősége mellett, illetve ellene! A lazítás mellett számszerűen meglepően sok érv szólhat. 1. A friss inflációs adat stabil árdinamikát jelez, a jegybank által is figyelt rövid bázisú maginflációs mutató elfogadhatóan alacsony szinten áll.2. A keresetemelkedés üteme sem gyorsul már, és ha a bérinflációs félelmek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés