Gazdaság

Egyre többet ér az arany! - És még nincs vége?

Portfolio
A pénteki 2.2%-os emelkedést követően ma újabb 0.3%-kal került feljebb az arany azonnali árfolyama, megközelítve a 800 dolláros szintet, melyre utoljára 1980 januárjában volt példa. A nemesfém árfolyama az év eleje óta 23%-ot emelkedett, melyben a jelentős mértékű befektetési jellegű tőke, valamint a dollár gyengülése játszották a főszerepet.
A Bloomberg által az elmúlt hét végén megkérdezett elemzők és üzletkötők továbbra is optimisták voltak a nemesfém eheti teljesítményét illetően, közülük 18-an az árfolyam emelkedését vetítették előre.

A nemesfém árfolyamának szárnyalásában a Fed kamatcsökkentésre vonatkozó várakozások erősödésével újult erővel a piacra áramló spekulatív jellegű tőke jelentős szerepet játszott. Emellett a dollár gyengülése, valamint az olajár új csúcsra emelkedése is jelentős támaszt jelentett a nemesfém számára.

Az elmúlt hét keddi adatok alapján a hedge fundok és a többi nagy piaci szereplő csökkentették nettó spekulatív long pozícióikat (7.7%-kal), mely augusztus vége óta az első csökkenésnek fele meg. A UBS elemzője szerint azonban az elmúlt hét végi árfolyam emelkedés annak lehetett köszönhető, hogy a long pozíciókat újra nyitották a nagyok.

Várhatóan az árfolyam emelkedés akár a 800 dolláros szintek fölé is folytatódhat megközelítve a korábbi 835 dolláros rekordmagasságot, azonban ezeken a szinteken a fizikai kereslet az ékszerkészítők felől lanyhulhat, ami az árfolyam korrekcióját eredményezheti.

' title='
forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavírus coronavirus virus