Előfizetői tartalom

Akár 1,000 dollárig is száguldhat az arany árfolyama

Portfolio
Ahogy az olajnak nem sikerült a 100 dolláros álomhatár fölé kerülnie, úgy az arany árfolyamának sem sikerült elsőre átvinni az 1980 januárban felállított 850 dolláros rekordszintet. A nemesfém 845 dollárról fordult vissza, a mai nap eddig 2%-kal esett. Az árfolyam csökkenése a korábbi időszak hegymenetét követő egészséges korrekcióként értékelhető.

A Bloomberg által megkérdezett Robert Rasbach, az Ambrian Asset Management elnöke (37 millió dolláros nemsfémpiaci alapot kezel) szerint a bull trend nem tart örökké, ezt láthatjuk az arany piacán is. Azonban a korrekció után újabb lendületet vehet a piac, és amennyiben sikerül 850 dollár fölé kerülni, 1,000 dollár lehet a következő megálló. Mindez a szakértő szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés