Előfizetői tartalom

Tegnap esett, ma stagnál az aranyár - 800 dollár alatt van a támasz

Portfolio
A tegnapi jelentős, 3.4%-os esést követően ma stagnál az arany azonnali árfolyama a 800 dollár körüli szinteken. Miután nem sikerült a 27 éve felállított 850 dolláros csúcs meghódítása, a befektetők heves eladásokba kezdtek. A lejtmenet azonban a korábbi napok árfolyam emelkedését tekintve eddig korrekciónak, profitrealizálásnak tűnik.

A tegnapi jelentős csökkenésben szerepe lehetett annak, hogy a dollár ismét erősödni tudott az euróval szemben, miután a korábbi napok emelkedő trendjében a dollár mélyrepülésének jelentős szerep jutott. Az árfolyamnak az olajár sem tudott segítségére sietni, ugynanis tegnap a fekete arany piacán 1.6%-os esés volt tapasztalható. A Reuters által megkérdezett Suki Cooper...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés