Előfizetői tartalom

Jelentősen javult a német gazdasági kilátások megítélése

Portfolio
A várakozásokkal ellentétben nem csökkenést, hanem stagnálást jelzett februárra a GfK kutatóintézet által számított fogyasztói bizalmi index Németországban, a gazdasági kilátásokra vonatkozó alindex viszont számottevően javult. A ma reggel közzétett, előretekintő jellegű mutató továbbra is 4.5 ponton áll, míg a piac 4.4 körüli értékre számított a mintegy 2000 fő megkérdezésével végzett felmérés alapján. Fontos megjegyezni, hogy a tegnapi Ifo indexhez hasonlóan a felmérés még a hét leső felében tapasztalt jelentős tőzsdei zuhanás előtt készült.

Az alindexek azonban eltérő képet mutatnak, a fogyasztók gazdasági kilátásokkal kapcsolatos mérőszáma 23,6 pontról 28.7 pontra emelkedett , a jövedelmi várakozásokkal kapcsolatos mutató pedig -0.7-ről -4.7 pontra romlott. Ezzel párhuzamosan kedvezően alakult a német fogyasztók költekezési hajlandóságának alakulása, az alindex -10.7-ről -8.8 pontra emelkedett. A Gfk Intézet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés