Előfizetői tartalom

Mikor jöhet a korrekció az olajpiacon?

Portfolio
Az elmúlt fél évben mutatott 50%-os száguldást követően továbbra is kifáradhatatlannak tűnik az olaj árfolyama annak ellenére is, hogy korábban sokan elképzelhetetlennek tartottak volna tartósan 100 dollár feletti szinteket. A szakértők közül többen jelenleg is 100 dollár alatti reális értéket határoznak meg a fekete arany esetében, azonban short pozícióval piacra lépni még talán túl korai, életveszélyes lehet. Férhet még ugyanis abba a lufiba, de persze a pukkanás kockázata is egyre csak nő.

Lássuk az emelkedés mellett szóló főbb indokokat: - A geopolitikai feszültségek ismét felerősödtek, Izrael konkrét haditervvel állt elő az iráni nukleáris program megfékezésére, egyesek (volt tisztségviselők) már a háború konkrét időpontját latolgatják - Egyes piaci szakértők véleménye szerint az olajpiacon a kitermelési oldal a következő években folyamatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés