Előfizetői tartalom

Magával rántja-e a világgazdaságot a bankrendszer botladozása?

Portfolio
Bár nem emelkedtek vissza a tavasszal látott szintekre a világ pénzügyi rendszerének stabilitásával kapcsolatos kockázatok, de nőtt annak esélye, hogy a bankrendszer botladozásának kedvezőtlen makrogazdasági (gazdasági növekedési) következményei lesznek - hívják fel a figyelmet a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői egy hétfőn kiadott jelentésükben. Ezzel összhangban éppen aznap jelentősen lefelé módosította a Fehér Ház az idei és a jövő évi amerikai GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzését. Az IMF szerint még nem beszélhetünk általános hitelösszeomlásról, de még mindig nem látszik az alagút vége az amerikai ingatlanpiaci korrekcióban. A másodrendű amerikai jelzálogpiaci válságból fakadó, hatalmas összegű bankrendszeri veszteségleírások sorozatának sincs még vége.

Kapcsolódó cikkünk2008.07.29 11:15 Fékezhet az amerikai gazdaság - a Fehér Ház mérsékelte növekedési prognózisát2008.07.29 15:00 Ismét rekord ütemben zuhantak az amerikai lakásárakTovábbra is törékenyek a globális pénz- és tőkepiacok, mivel a pénzügyi rendszer stabilitásával kapcsolatos kockázatok továbbra is magas szinten maradtak - állapítja meg friss jelentésében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái