Előfizetői tartalom

Bajkeverő pénzügyi termékek - mit érdemes tudni róluk?

Portfolio
A Lehman Brothers elbukásával, az AIG biztosító kimentésével ismét felerősödtek a félelmek a pénzpiacok stabilitását illetően. A legutóbbi fejlemények összefüggésbe hozhatók a derivatív piac rendkívüli fejlődésével, melynek során a termékinnováció már jóval a szabályozó hatóságok előtt járt. A különböző származtatott, strukturált termékek, mint például a CDS vagy CDO gyakran használt fogalmak a jelenlegi válságos helyzetben, ezért érdemes megvizsgálni, hogy miért van kitüntetett jelentőségük.

Az amerikai pénzügyi szektor hihetetlenül gyors innovációra képes a származtatott termékek esetében is, és pár év alatt komoly népszerűségre tettek szert a befektetők körében ezek a termékek. A hitelezési válság, illetve az AIG és a Lehman szempontjából a legfontosabb most a CDS (Credit Default Swap) és CDO (Collaterized Debt Obligation) piaca. Mivel is állunk szemben?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés