Előfizetői tartalom

Ki segíthet rajtunk? Kormány, jegybank, külföld?

Az utóbbi egy hónapban alaposan átértékelődtek a gazdaságpolitikai prioritások Magyarországon. A kormányzat és a jegybank egyaránt rákényszerül, hogy a stabilitási szempontok minden mást háttérbe szorítsanak. Eközben a befektetők bizalma mégis időről időre meginog, néha már-már ijesztő mértékben. Elvben a kormány és a jegybank részéről is vannak még eszközök a stabilitás erősítésére, de nem kizárt, hogy a külföldi intézmények hozhatnak csak megnyugvást a piacokon.

A kormányzat A kormányzat első lépései, melyek a gazdaság sérülékenységének mérséklését voltak hivatottak szolgálni, helyes lépések voltak. A deficitcsökkentés bejelentését egyértelműen pozitív üzenetként értékelte a piac, bár nyilván inkább bizalomerősítő jellege miatt, hiszen az eladósodott gazdaság devizaigényét aligha csökkenti érdemben a költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés