Előfizetői tartalom

Hiába a válság, ettől nem lesz eurónk

Portfolio
Nem számíthatunk arra, hogy a válságra hivatkozva mentesülhetünk az euró bevezetéséhez szükséges maastrichti kritériumok betartása alól - vélekedik hazánk volt uniós biztosa. Balázs Péter szerint könyörögni ugyan lehet Brüsszelben, de a magyar eurózóna-csatlakozás rajtunk kívül senkinek nem érdeke, jótékonyságot pedig senkitől ne várjunk. Hasonlóan látja a helyzetet Samu János, a Concorde makroelemzője is, aki szerint viszont az ERM-II-es árfolyamrendszerbe beléphetne Magyarország - írja az Index.

Kapcsolódó cikkünk2008.10.22 18:06Megmenthet-e minket az euro előszobája? (Vélemény)Magyarországnak minél gyorsabban, minden feltételt elfogadva be kell vezetnie az eurót - ezt még vasárnap nyilatkozta Csányi Sándor OTP-vezér. Csányi szerint akár soron kívüli euróbevezetést is megpróbálhat elérni hazánk. Hasonló véleményt fogalmazott meg az Index Pénz beszél blogjában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés