Előfizetői tartalom

Akár nagy kilövés is jöhet hamarosan az olajpiacon

Portfolio
A pénteki 5%-ot követően ma újabb 1%-os lemorzsolódás tapasztalható az olaj piacán. A japán gazdaság recessziós állapotáról tanúskodó GDP adat és a kínai olajtársaság jelentése az ország fogyasztásáról nem kedveztek a fekete arany árfolyamának. Ráadásul a dollár ma ismét erősödést mutat az euróval szemben. A Portfolio.hu szervezésében ezen a héten kerül megrendezésre az olaj, arany és egyéb árupiacok zuhanásával és befektetési lehetőségeivel foglalkozó Klub rendezvény, ahol neves szakértők fejtik ki véleményüket és válaszolják meg a nézők kérdéseit. Részletek az alábbi linkre kattintva: Most kell olajat és aranyat venni?

Az olajpiac a világgazdaság lassulása miatt jelenleg a keresleti oldali félelmekkel van elfoglalva, az tartja nyomás alatt az árfolyamot. A japán gazdaság a második legnagyobb olajimportőr a világon, így a recessziós állapotot tükröző GDP adatok nem kedveztek a hangulatnak. A legnagyobb kínai olajvállalat, a National Petroleum pedig azt a bejelentést tette, hogy a világon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés