Előfizetői tartalom

További kiadáscsökkentést javasol az SZDSZ - cél: a 2012-es euro

Portfolio
Az SZDSZ mintegy kéttucatnyi módosító indítványt fog a parlament elé terjeszteni, ezek mintegy 130 milliárd forinttal csökkentik a kiadásokat - derül ki Kóka Jánosnak, az SZDSZ parlamenti frakcióvezetőjének MTI-hez kedden eljuttatott közleményéből. Az SZDSZ néhány esetben javasolja a költségvetési irányszámok emelését is, így a csomag 2009-ben összességében 75 milliárd forinttal mérsékli a költségvetés kiadási oldalát. A módosítások előkészítésénél a takarékosság, a méltányosság és a célszerűség elveit alkalmazta, fűnyíróelv helyett minőségi változtatásra törekedett - áll a dokumentumban. Az SZDSZ megerősíti, hogy célja az euró 2012-es bevezetése.

A pénzügyi szektor stabilizációja után kitüntetett fontosságú feladat a hazai kis- és középvállalkozások versenyképesebbé tétele - írja az MTI. Sokévnyi halogatás után, a térségben utolsóként, Magyarországnak is be kell lépni a régióban folyó adóversenybe. Ehhez olyan adóreformra és -egyszerűsítésre van szükség, amely hosszabb távon a lényegében egykulcsos adórendszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés