Előfizetői tartalom

Likviditási csapdában az USA - kincstárjegyek zéró hozammal (2.)

Portfolio
Hétfői aukcióján 27 millárd dollár értékben adott el 3 hónapos kincstárjegyeket az amerikai pénzügyminisztérium, a kibocsátás 0.005%-os hozam mellett valósult meg, ami rendszeres kibocsátásuk kezdete, vagyis 1929 óta a legalacsonyabb szintet jelenti. Elemzők arra hívják fel a figyelmet, hogy az USA likviditási csapdába kerül, vagyis a klasszikus monetáris politika hatástalanná válik, miután ilyen hozamok mellett a gazdaság szereplői a készpénz tartását preferálják. Pálmai-Pallag Dávid, a Raiffeisen Bank kereskedője szerint a bizalmi válság magyarázza a folyamatot.

Miközben a múlt héti aukción még 0.05%-os hozam mellett keltek el a három hónapos kincstárjegyek az USA-ban, addig tegnap ez a hozam már történelmi mélységbe, 0.005%-ra zuhant az óriási keresletnek köszönhetően. A pénzügyminisztérium 27 milliárd dollárnyi állampapírt értékesített, a lefedettség háromszoros volt. Hétfőn hat hónapos kincstárjegy aukciót is tartottak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái