Előfizetői tartalom

Jöhet a fellélegzés a magyar piacokon? - Az EKB megfontolja

Portfolio
Elképzelhető, hogy az Európai Központi Bank tárgyalni fog az euróövezeten kívüli uniós tagállamok állampapírjainak fedezetként történő elfogadásáról a repotendereken, amennyiben ez segít a régiónak az eurólikviditás javításában - fejtette ki Ewald Nowotny, az EKB Kormányzótanácsának tagja a Reutersnek adott nyilatkozatában. Az intézkedés jelentős előrelépést jelentene, hiszen egyszerre javítaná a bankrendszer likviditását és a magyar állampapírok megítélését.

Nowotny ugyanakkor kiemelte, hogy az EKB nem fog interveniálni a régiós devizák megsegítése céljából. Az osztrák jegybank kormányzójának fenti kijelentése nem előzmény nélküli, mivel az elmúlt hetekben már többen is elképzelhetőnek tartották, hogy az EKB ilyen lépésekhez folyamodik, azonban az EKB részéről ez az első ezirányú kijelentés. Február végén pedig Gyurcsány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés