Előfizetői tartalom

Oszkó: belement az IMF és az EU a hiánycél jelentős emelésébe (4.)

Portfolio
A korábban gondoltnál kedvezőtlenebb gazdasági helyzetkép és kilátások mellett megállapodtak a magyar hatóságok a nemzetközi hitelcsomagot nyújtó szervezetekkel arról, hogy az idei évre eddig kitűzött GDP-arányos államháztartási hiánycél 2.9%-ról 3.9%-ra emelkedhet - jelentette be a mai sajtótájékoztatón Oszkó Péter. A pénzügyminiszter jelezte: jövőre a deficitcél csupán 3.8%-ra csökkenhet és csak 2011-ben süllyedhet a maastrichti 3.0%-os szint alá.

A hiánycél idei megemelése kizárólag a korábban gondoltnál rosszabb gazdasági teljesítményből ered, esetleges adó- és járulékcsökkentési intézkedéscsomagnak abban nem jutott tér, ellentétben egyes korábbi sajtójelzéssekkel. Oszkó Péter újságírói kérdésre válaszolva jelezte, hogy az új hiánycélok elérése érdekében nincs szükség az eddig bejelentett, megszorító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés