Előfizetői tartalom

Simor: cél körül maradhat idén és jövőre is a szűrt infláció

Portfolio
A kormányzati adó- és járulékintézkedések hatásától megtisztított inflációs mutatóra érdemes a továbbiakban koncentrálnia a hitelcsomag teljesítési feltételei kapcsán a Magyar Nemzeti Banknak, illetve a két nemzetközi szervezetnek - jelezte a mai pénzügyminisztériumi sajtótájékoztatón Simor András. A Magyar Nemzeti Bank elnöke konkrét számértékek megjelölése nélkül annyit közölt, hogy mind idén, mind jövőre a 3%-os inflációs cél körül lehet az ún. szűrt inflációs mutató. A tényleges előrejelzéseket feltehetően a jövő hétfői kamatdöntés után két nappal megjelenő inflációs jelentésből ismerhetjük meg.

A Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Bizottsággal ma lezárult tárgyalásokon a magyar hatóságok arról állapodtak meg, hogy a módosított makropálya keretében a teljes inflációs ráta idén éves átlagban 4.5%-ot, jövőre 3.8%-ot tehet el. Ezek az értékek a szűrt inflációs mutató szerint 3% körüliek lehetnek idén és jövőre Simor jelzése szerint. Mint ismert, idén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés