FONTOS Elrettentő uniós haderőt mozgosítanának – Brüsszel asztalán az új terv
 
Előfizetői tartalom

Már nyáron az ollóhoz nyúlhat az MNB

Portfolio
Nagy körültekintés mellett, de már augusztus körül bekövetkezhet az első jegybanki kamatcsökkentés Magyarországon és év végéig összesen 1%-pontos monetáris enyhítésre kerülhet sor - derül ki a Portfolio.hu által végzett, 12 szakértői választ tartalmazó konszenzusból. A közép távú világgazdasági, illetve pénzügyi stabilitási kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanság mellett is viszonylag egységes az elemzői kar abban, hogy jövőre további, összesen 1.5%-pontos kamatcsökkentést hajt végre a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Az intézmény monetáris tanácsa jövő hétfőn (május 25-én) kamatdöntő ülést tart. Utoljára 4 hónappal ezelőtt változott a ráta, egy rövid ideig tartó, de intenzív kamatcsökkentési sorozat utolsó állomásaként 9.5%-ra mérséklődött az irányadó kamatláb. Jövő hétfőn, a kamatdöntés mellett a testület tagjai megtárgyalják a friss inflációs jelentést is, amelyből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés