Előfizetői tartalom

Minden kiderült a jövő évi adózásról

Portfolio
Ezekben órákban dől el, hogy az ország egyes részein milyen négyzetméterárakkal becsülné fel a kormány az ingatlanok értékét. 30 millió forint felett a teljes érték 0.35 százalékát kell fizetni, az 50 millió feletti értékrész 0.5 százalékkal adózik. Szűkül az adómentes juttatások köre, és csak 400 ezer forintos határig marad a járulékmentesség: a megemelt terhekkel sújtott cafeteira eszközök nagy része, így például a hidegétkezési utalványok a munkaadónak többe kerülnek, mintha a pénzt fizetésként adná. A nettó keresete csak azoknak csökken, akiknek bruttó bére havonta másfél millió forint felett van. Havi bruttó 250 ezer forint körül nettóban 12-15 ezer forinttal marad több a 2010-es adócsomag révén - írja az Index.

Nem kíméli az adókedvezményeket, adómentességeket a 2010-es adócsomag. A juttatások egy köre névlegesen nem adózik, de bekerül az adórendszer alá: a családi pótlék és az anyasági támogatás - ahogyan arról nemrég írtunk - adóterhet nem viselő járandóság lesz már idén szeptembertől, 2010 januárjától pedig ugyanez vonatkozik majd - a 2010-től állami támogatással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés