Előfizetői tartalom

Ami beindíthatja az USA növekedési motorját

Portfolio
Az Egyesült Államok egészségügyi reformjának két fontos eleme van: a biztosítással rendelkezők körének bővítése és költségtakarékossági intézkedések - hívta fel a figyelmet Peter R. Orszag, a Fehér Ház Költségvetési Hivatalának vezetője múlt heti írásában. Az amerikai kabinet gazdasági tanácsadó testülete által a napokban közzétett jelentés szerint a reform hozzájárul az amerikai gazdaság növekedéséhez, a költségvetési hiány csökkentéséhez és a munkavállalók jövedelmének növeléséhez.

Közép távon átmenetileg erőteljesebb hatással jár majd az egészségbiztosítással rendelkező személyek számának bővítése, ami így átmenetileg megnöveli a kormányzati kiadásokat is. Egy idő elteltével azonban a költségtakarékossági intézkedések hatása egyre erősebben jelentkezik majd, melynek következtében a nettó hatás kiadáscsökkenéssel járhat - magyarázza Peter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés