Előfizetői tartalom

Külföldre űzik a friss diplomás orvosokat?

Portfolio
Az eredeti szakorvosképzési tervezet kerül ma a kormány elé, miszerint a minisztérium legalább kilenc évre helyhez kötné a kezdő szakorvosokat - írja a Népszabadság szerdai száma. A Magyar Rezidensszövetség elnöke szerint a változtatások az eredeti célokkal épp ellentétes hatást váltanának ki: külföldre űznék a friss diplomás orvosokat.

A kormány elé kerülő tervezet legalább 9, de akár 11 éves hűségnyilatkozat aláírására kötelezné a friss diplomásokat a szakorvosi képzés áraként. Amennyiben a rezidens idő előtt kilép az őt képző kórházból, vissza kell fizetnie a rá költött pénzt, két-hárommillió forintot - emlékeztet a napilap. A Magyar Rezidensszövetség korábbi felmérései azt mutatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés