Előfizetői tartalom

A válság által legjobban sújtott nemzet

Portfolio
Magával rántja-e Lettország egyre jobban zsugorodó gazdasága a svéd bankokat, és súlyosan aláássa-e a közép-kelet-európai régió iránti befektetői bizalmat? Ez a kérdés ezen a héten, amikor a lett kormány további radikális kiadáscsökkentési intézkedésekre készül, hogy megkaphassa az IMF és az EU segélyének következő részletét - írja az Info Rádió. Közben a Financial Times - a lett példát felhasználva - valóságos tanmesét publikált arról, hogyan lehet a padlóra küldeni egy dinamikusan növekvő gazdaságot.

"Lettország csődöt mond, ha nem kapja meg az IMF-hitel következő részletét" - riogatott nemrég Valdis Dombrovskis miniszterelnök. A pénz azonban csak akkor jön, ha a kormány ismét brutálisan lefaragja kiadásait.Kapcsolódó cikkünk2009.06.05 09:22 Kritikus napok előtt LettországAz előrejelzések szerint 18 százalékkal zsugorodó lett gazdaság első áldozatai a közalkalmazottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés