Előfizetői tartalom

Egészségünk a számok tükrében - előrébb léptünk?

Portfolio
Javuló életkilátásokat jelez a halálozások 1993 óta tartó, ingadozásokkal tarkított, de alapvetően csökkenő trendje - áll a KSH által kedden közzétett Magyarország, 2008 című anyagban. A jelentés életkörülményeket taglaló része kiemeli, hogy a magyarországi halálozások fele jelenleg a keringési rendszer betegségei, negyede daganatok miatt következik be.

Javuló mutatók Az 1993. évi 150 ezer főt meghaladó halálozás a második világháború óta a legmagasabb érték volt, innen indult meg a csökkenés, amit egy-egy évben enyhe emelkedés szakított meg. A 2008. évi 130 ezres halálozás nemcsak az előző évihez képest jelent javulást (2,2%), de az elmúlt 32 év legalacsonyabb értéke is egyben - állapítja meg a KSH legfrissebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés