Előfizetői tartalom

Mire bólintott rá a parlament? - Főbb szja-változások 2010-től

Portfolio
Az Országgyűlés által elfogadott törvény értelmében 2010. január 1-jét követően változik a személyi jövedelemadóról szóló törvény több előírása, a végleges, elfogadott törvény több tekintetben eltér a korábbi javaslattól. Az alábbiakban a PricewaterhouseCoopers (PwC) szakértőinek összefoglalóját tesszük közzé a 2010-es adócsomag személyi jövedelemadót érintő változtatásairól.

2010-től a személyi jövedelemadó alapja a bruttó jövedelem munkáltatói járulékokkal (társadalombiztosítási járulék, illetve egészségügyi hozzájárulás), növelt összege lesz. Amennyiben az így kiszámított összevont adóalap nem haladja meg az 5 millió forintot, 17 százalék személyi jövedelemadót kell levonni, 5 millió forintos éves jövedelem felett pedig 850 000 forintot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés