Előfizetői tartalom

Hogyan lépjünk be az euróövezetbe? Új szabályok kellenek!

A válság megmutatta, hogy milyen jelentős aszimmetria van az eurózóna költségvetési kicsapongást mutató országai , illetve a fájdalmas kiigazítást végrehajtani kénytelen aspiránsok között - véli Darvas Zsolt, az MTA Közgazdaságtudományi Intézet tudományos főmunkatársa és a Corvinus egyetem docense. A szakértő, aki jelenleg a neves Bruegel intézet vendégkutatója, a Voxeu elemző oldalán publikált írásában úgy érvel, hogy az eurózóna tagjainak meg kellene változtatni a belépési kritériumokat. Az alábbiakban a szerző írását foglaljuk össze.

A válság előtt sok vita folyt az eurózóna belépési kritériumairól. Egyesek úgy találták, hogy a szabályokat ki kell dobni, és az övezetbe pályázókat azonnal be kell engedni. Mások a szabályokat fontosnak tartották, mert hozzájárulnak a stabilitáshoz és a hitelességhez, és azt is hozzátették, hogy a maastrichti szerződésbe foglalt kritériumok megváltoztatása gyakorlatilag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés