Előfizetői tartalom

Távhő áfa: hallgatás, beleegyezés

Portfolio
Mivel az Európai Bizottság határozatot nem hozott a rendelkezésére álló három hónap alatt a kedvezményes, 18%-os kulcs alá tartozó magyar távhő áfa ügyében, így a jóváhagyás július 29-ével megadottnak tekinthető - írja közleményében a Pénzügyminisztérium. Az erről szóló PM határozat a Magyar Közlöny július 30-ai számában megjelent, s így a távhőszolgáltatásra vonatkozó 18 százalékos adómérték 2009. augusztus 1-jétől hatályba lép.

A kedvezményes adómérték azon távhődíj teljes összegére alkalmazható először, amelynél a díj megfizetésének esedékessége 2009. augusztus 1-jére vagy azt követő időpontra esik függetlenül attól, hogy a számlázott díj egyébként milyen elszámolási időszakra vonatkozik - olvasható a pénzügyi tárca közleményében. Áfa-szempontból távhő alatt kizárólag csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés