Előfizetői tartalom

Greenspan szerint pozitív növekedési meglepetés jöhet

Portfolio
Az idei harmadik negyedévben akár 2.5%-os (évesített) GDP-növekedés is lehet az Egyesült Államokban, azaz jóval magasabb, mint a legutóbbi elemzői konszenzusokban jelzett 1% körüli emelkedés - mutatott rá egy tegnapi televíziós műsorban Alan Greenspan. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed volt elnöke szerint a pozitív növekedési meglepetés fő oka abban keresendő, hogy nagyon gyors ütemben építették le az elmúlt időszakban az amerikai vállalatok a készleteiket, és azok szintje már jóval a fogyasztás szintje alá süllyedt, így a termelés megugrása várható.

Greenspan rövid távon optimista a gazdasági kilátásokat illetően, miután meglátása szerint a közelmúltban elérhette a mélypontját az amerikai ipari termelés. Arra is figyelmeztetett azonban, hogy van esély egy újabb gazdasági visszaesési hullámra, bár ő alap forgatókönyvként nem ebben hisz. A lakásárak újabb, 5%-nál nagyobb süllyedési periódusa okozna ismét fokozódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés