Előfizetői tartalom

Multik, kkv-k: egyre nagyobb a derűlátás

Portfolio
A gazdálkodó szervezetek körében mérettől és ágazati hovatartozástól függetlenül a második negyedév óta erősödik a bizalom, a konjunktúra indexek trendvonala és a havi mutatók többsége emelkedik - derül ki az Ecostat kutatóintézet friss konjunktúrafelméréséből. A javuló bizalmi mutatók a pénzügyi válság enyhülésére utalnak, a reálgazdasági krízis később, szakértői vélemények szerint a jövő év második közepén éri el mélypontját.

Az Ecostat top-100 nagyvállalati konjunktúra-indexe 2009 júliusában 57,8 százalékon állt, az előző hónaphoz képest két százalékponttal emelkedett. A nagyvállalatok üzleti várakozásait számszerűsítő havi indexek értéke ez év elején szűk sávban, viszonylag alacsony szinten ingadozott. A cégek üzleti várakozásait közvetítő havi mutatók tendenciája egy évig tartó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés