Előfizetői tartalom

Újabb várt feletti adat az USA-ból - Optimistább a feldolgozóipar

Portfolio
A javuló értékesítési kilátásoknak köszönhetően tovább csökken a feldolgozóipari vállalatok pesszimizmusa az USA-ban: júliusban 44.8 pontró 48.9 pontra emelkedett az ISM Intézet feldolgozóipari beszerzési menedzser indexének értéke. Tekintettel arra, hogy az elemzők 46.5 pont körüli értékre számítottak, az adat kisebb pozitív meglepetést okozott. Négy órakor látott napvilágot a friss építőipari kiadás statisztika is, amiben szintén várt feletti értékek szerepeltek (0.3 százalékos emelkedés a várt 0.6 százalékos csökkenéssel szemben).

Az ISM Intézet feldolgozóipari beszerzési menedzser indexének értéke december óta folyamatosan emelkedik, múlt hónapban megközelítette a bővülés/zsugorodás határvonalát képező 50 pontot (48.9 pont). Ez azt jelenti, hogy már csak kicsivel voltak többen azok, akik úgy gondolták, hogy romlás várható. A feldogozóipari vállalatok mellett a fogyasztók és az elemzők is úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés