FONTOS Új botrány pattant ki von der Leyen körül, titkos paktum miatt bukhat az EU vezetője
 
Előfizetői tartalom

Zöldülnek a régiós GDP-kilátások (Morgan Stanley, Goldman Sachs)

Portfolio
Amint hétvégi nyilatkozatában Alan Greenspan volt Fed-elnök rámutatott: az amerikai vállalatok gyors ütemű készletleépítése miatt rövid távon javulnak az amerikai ipari termelési és GDP-kilátások, hasonló mondható el a feltörekvő kelet-európai régióról is. A Morgan Stanley péntek esti elemzésében a régiós készletleépítési hullám végére hívja fel a figyelmet, míg a Goldman Sachs két új modelljére hivatkozva az eddiginél jóval optimistább lett a lengyel GDP-kilátásokkal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkünk2009.08.03 10:03 Greenspan szerint pozitív növekedési meglepetés jöhetMúlt pénteken jelent meg az előzetes cseh ipari termelés júniusi statisztikája, amely jókora pozitív meglepetést tartalmazott: a várt 17% körülivel szemben "csak" 12.3%-os volt az éves alapú visszaesés mértéke (munkanaphatással kiigazítva 14.4%-os). A részletek egyelőre nem ismertek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés