Előfizetői tartalom

Nem lesz támpont a jövő évi bérmegállapításokhoz

Portfolio
Egyáltalán nem tisztázott, mi alapján kell megállapítaniuk a munkáltatóknak jövőre a béreket. Eredetileg a minimálbér helyett az Állami Foglalkoztatási Szolgálat listája lett volna a mankó, a kihirdetett törvényben azonban ez már nem szerepel - mutat rá a Napi Gazdaság. A lap szerint a főállású evás vállalkozók járnak rosszul az új rendszerrel.

Jelentős bizonytalanságot okozó elem került bele jövő évre vonatkozó adójogszabályokba: 2010-ben nem a minimálbér alapján kell megállapítani az alkalmazottak és főállású vállalkozók bérezését, jövedelmét, hanem egy úgynevezett tevékenységre jellemző kereset szerint kell meghatározni a havi kifizetést. Arra azonban semmilyen támpontot nem nyújt a jogszabály, hogyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés