Előfizetői tartalom

Az adózási rendszernek köszönhetően egyre több gyerek születik

Portfolio
A gazdasági válság ellenére töretlen a gyermekvállalási kedv Franciaországban: az Országos Statisztikai hivatal adatai szerint 2008-ban a tengerentúli területekkel együtt több mint 828 ezer francia gyermek született, 1,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és csaknem elérte a rekordévnek számító 2006-os szintet. Akkor az újszülöttek száma közelítette a 830 ezret tudósít, az Info Rádió.

Az egy nőre jutó születési szám immár meghaladja a két gyermeket, ami a legmagasabbnak számít egész Európában A statisztikai adatok azt mutatják, hogy tovább folytatódik a tendencia, és az első gyerek megszületése egyre későbbre tolódik ki. A kismamák 21,4 százaléka 35 évesnél idősebb, az apák életkora pedig még ennél is beszédesebben jelzi a folyamatot: közel egyharmaduk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés