Előfizetői tartalom

Megúszható lesz az árfolyamnyereség-adó?

Portfolio
Adócsökkentéssel ösztönözné a hosszú távú lakossági megtakarításokat a kormány. Emellett enyhítene a vállalkozásoknak adott adókedvezmények megtartásának feltételein, és egy sor jogi kiskaput bezárna a Pénzügyminisztérium a tegnap az Országgyűlés elé benyújtott törvénymódosításával. A tervezet az adótörvények jelentős részét érinti - derül ki a minisztérium törvényjavaslatából.

A tartós befektetésből származó jövedelmeket a jelenlegi 20%-os mértékű, hozam után számított adó helyett csupán 10% illetve 0% adó terhelné a jövőben. A 10%-os adót abban az esetben kellene fizetni, ha a megtakarítás eléri a 25 ezer forintot, és legalább 3 évre szól befektetési szolgáltatónál vagy hitelintézetnél. A 0% arra az esetre vonatkozna, amikor 5 éves lekötési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés