Előfizetői tartalom

Jön az újabb "forró tél" Ukrajnában? (Concorde)

Portfolio
Túl azon, hogy hamarosan kezdődik a fűtési szezon, ami évről-évre ráirányítja a figyelmet Ukrajna kiszámíthatatlanságára, több más körülmény is indokolttá tette, hogy aktualizálja az országról alkotott helyzetképét a Concorde Értékpapír Zrt., különös tekintettel a pénzügyi kötelezettségek teljesítését befolyásoló tényezőkre. Az alábbiakban a Concorde szakértőjének, Kovács Krisztiánnak az elemzését közöljük.

Naftogaz - a "jó" példa Ukrajnának a Nemzetközi Valutaalap IMF által tavaly ősszel felajánlott, 16,4 milliárd dolláros hitelkeretből a soron következő, 3,8 milliárd dolláros részletet október végén, november elején kellene megkapnia. Ennek kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy az IMF éppúgy nem foglalkozik-e az ukrán fél által vállalt kötelezettségek nem teljesítésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés