Előfizetői tartalom

Már nincsenek tartalékok az egészségügyben (Interjú)

Az elmúlt időszakban robbanásszerű fejlődést produkált az egészségügyi technológia, és ennek költségeit az egészségügyi költségvetés képtelen fedezni - emelik ki az Orvostechnikai Szövetség képviselői a legfontosabb egészségpolitikai kihívások kapcsán. Meglátásuk szerint jelenleg komoly problémát jelent a magyar egészségügyben, hogy nincs olyan értékelési rendszer, amelyik meg tudja állapítani, hogy melyik a leghatásosabb és leghatékonyabb technológia. Úgy vélik, hogy a jelenlegi finanszírozási rendszerben már nincsenek tartalékok, egyre kisebb ugyanis az esély arra, hogy az intézmények a működési bevételeikből gazdálkodják ki a beruházások költségeit. Többek között a magyar egészségügy legsúlyosabb kérdéseiről, az egészségügyi beszállító piac helyzetéről (az ellátórendszer legfrissebb fejleményeinek fényében), valamint a struktúraátalakításról is beszélgettünk az Orvostechnikai Szövetség vezetőivel: Kuntner Aliz és Dr. Polák László alelnökökkel, valamint Dr. Tóth Zoltán főtitkárral.

Mi jellemzi a beszállítói piacot?. Portfolio.hu: Mekkora méretű az orvostechnikai beszállítói piac az egészségügyben? Polák László: Konkrét adatokkal nem rendelkezünk, csak becslésekkel az egészségbiztosítási alap által közzétett kiadási jelentések alapján. A beszállítói piac zömében a közpénzből finanszírozott egészségügyi ellátásokra szánt kiadásokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés