Előfizetői tartalom

Hogyan gazdálkodik a BKV?

Portfolio
60 milliárd forint bevételt 70 milliárd forint állami támogatás egészít ki, így voltaképpen a 320 forintos vonaljegy 660 forintba kerül, ami őrületesen magas összeg. Elsőként az adminisztratív és vezetői munkakörök csökkentésével lehetne leapasztani a fővárosi közlekedési vállalat költségeit, majd el kellene érni, hogy a cég a jelenlegi rendkívül magas kamatköltségű források helyett olcsóbbhoz jusson - tudhatjuk meg az interjúból, amit a hvg.hu Papp József közgazdásszal, a Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztési Intézetének docensével készített, akit néhány hónapja, mint független szakértőt, beválasztották a BKV igazgatóságába.

BKV tarifabevétele 60 milliárd forint, ám körülbelül ennyi az az összeg, amit a közlekedési vállalat csak a bérköltségekre és közterhekre elkölt. Ezen felül a magyar állam normatív támogatásként évente 32 milliárd forintot folyósít, a fővárosi önkormányzat pedig az utóbbi években 10 milliárd forint tőkepótló támogatást biztosított számára. De ez a pénz nem...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái