Előfizetői tartalom

Nőtt az optimizmus az amerikai szolgáltatószektorban

Portfolio
A feldolgozóipari vállalatokhoz hasonlóan a szolgáltatók is egyre optimistábbak - derül ki az ISM Intézet januári felméréséből. A megkérdezettek mind az értékesítési mind a munkaerőpiaci kilátásaikat jobbnak ítélték meg, mint egy hónappal korábban, aminek köszönhetően a főindex értéke 49.8 pontról 50.5 pontra emelkedett. Tekintettel arra, hogy a prognózisokban 51 pont körüli értékek szerepeltek, az adat nem okozott különösebb meglepetést.

Az értékesítési és a munkaerőpiaci kilátások is jobbak, mint tavaly decemberben - vélik az ISM Intézet által megkérdezett szolgáltatók. Az új megrendelések alindexe 52 pontról 54.7 pontra, a foglalkoztatottsági alindex értéke pedig 43.6 pontról 44.6 pontra emelkedett januárban, ami arra utal, hogy a (gazdaság 90 százalékát lefedő) szektor szereplői érzik az élénkülést....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés