Előfizetői tartalom

Mit gondol a görögökről az EKB? - Ma délután kiderülhet

Portfolio
Az Európai Központi Bank Kormányzótanácsának tagjai előreláthatólag ezúttal sem változtatnak az irányadó rátán és a még életben levő likviditásfokozó intézkedések feltételein - vélik az elemzők. A piaci szereplők nem csak azt várják nagy érdeklődéssel, hogy Jean-Claude Trichet elmondja, hogy milyen tényezők álltak a döntés hátterében, hanem azt is, hogy a sajtótájékoztatón mik hangzanak majd el a görögökről.

Szinte biztosak elehetünk abban, hogy az irányadó ráta marad az 1 százalékos szinten - vélik az elemzők. Ez nem meglepő, hiszen Jean-Claude Trichet korábban jelezte, hogy a likviditásfokozó intézkedésekkel kapcsolatban csak majd valamikor az új növekedési és inflációs prognózisok megjelenését követően (márciusban) hoznak döntést. A jegybankárok helyzete egyáltalán nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés