Előfizetői tartalom

Példátlan adatok láttak napvilágot a tengerentúlon

Portfolio
Az amerikai egészségügyi kiadások 2009-ben 5.7%-kal 2500 milliárd dollárra növekedtek, ez az Egyesült Államok nemzeti össztermékének 17.3%-át teszi ki szemben a 2008-as 16.2%-os értékkel - derül ki az amerikai CMS kormányzati hatóság legfrissebb jelentéséből. A szakértők továbbra is azzal számolnak, hogy ebben az évtizedben az egészségügyi kiadások növekedési üteme meghaladja majd a gazdaság növekedését.

Egyre nagyobb súlyt képviselnek az egészségügyi kiadások az Egyesült Államokban: a Centers for Medicare and Medicaid kormányzati hatóság legfrissebb adatai szerint az ilyen célú költések már a GDP 17.3%-ára rúgtak tavaly, nominálisan ez 2500 milliárd dollárnak felel meg. 2008-ben az érték még "csupán" 16.2%-on állt, így a GDP-arányos mutatóban bekövetkező, 1 százalékpontot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés