Előfizetői tartalom

Több millió vakcina marad a raktárakban

Portfolio
Az oltópontok bezártak, járvány már nincs, és eddig csak 3 millió oltást adtak be a kormány által 4,4 milliárd forintért megrendelt 4 millió dózisból és a patikáknak szánt további 2 millióból. Az Egészségügyi Minisztérium szerint a meglévő készletekre még szükség lehet tavasszal, ha a fertőzések száma ismét emelkedik. Több európai ország is túlrendelte magát oltóanyagból, de a WHO főigazgatója szerint jobb egy mérsékelt járvány nagy oltóanyag-készletekkel, mint egy súlyos járvány alkalmatlan vakcinával - írja az Index.

Január utolsó hetében 15 400-an fordultak influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz. Ez a mennyiség jóval alatta marad a járvány csúcspontján, novemberben és decemberben regisztrált heti 20-45 ezer új betegnek (a magyar hatóságok 20 ezer új megbetegedésnél beszélnek járványról). Ahogy a grafikon kék vonalán is látható, az új betegek száma az előző héthez képest valamelyest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés